top of page

VÄLKOMMEN TILL
FILM MUSIC LIVE FESTIVAL 2019!

 

Kungasalen, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

Söndag 17 november 2019, kl. 16.00.

 

För andra året hyllar vi filmmusiken med en egen festival – Film Music Live. En festival som vill visa musikens oerhörda styrka och förmåga att tillföra ytterligare dimensioner till film. Musik och film är en lika oskiljaktig som oslagbar kombination. Så har det varit sedan den allra första ljudfilmen lanserades – Jazzsångaren från 1927.  

 

– I de flesta filmer är musiken en väldigt central del, men jag tycker inte den uppmärksammas och får det utrymme den förtjänar. Med Film Music Live Festival riktar vi strålkastaren mot både musiken och filmen. Att musiken vid festivalen framförs live av en stor ensemble och en kör samtidigt som filmen visas på en stor duk ger också en alldeles särskild upplevelse säger Daniel Engström, initiativtagare och själv utbildad filmmusiktonsättare i Los Angeles.

 

Under festivalen visas tolv filmer med nykomponerad musik. Varje film är sex till tio minuter lång och efter varje film finns det möjlighet att ställa frågor till personerna bakom musiken och filmen. Efter festivalen kommer en jury som består av personer med väldig bredd och mycket stort kunnande inom film och musik att utse bästa film/musik. Temat för årets festival är "hopp". Det är upp till regissör såväl som kompositör att fritt tolka detta tema.

 

Film Music Live Festival 2019 sker i samarbete mellan The Prod, Kungliga Musikhögskolan, Kulturama, Musiker Utan Gränser och STIM:s Promotionnämnd. Produktionen sker även i samverkan med Shortly, Tulpa Creatives, Musik i Film och NBV.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

FILMER

 

1) ATT VARA TANT

       Regi: Kim Nehzaty 

       Musik: Oscar Collin

 

2) SNÄRJD

       Regi: Björn Engström

       Musik: Stellan Sagvik

 

3) SOLEN ÄR 5500 GRADER

         Regi: Engeli Broberg

         Musik: Jakob Lindhagen

 

4) AVSKED

       Regi: Jakob Mohlin

       Musik: Helena Martinsson Tillberg

 

5) GREETINGS

       Regi: Mikeadelica Gustafsson

       Musik: Javad Safari

 

6) VÅR

       Regi: Matilda Savér

       Musik: Magnus Jarlbo

 

7) HEADING NORTH

       Regi: Niklas Allestad

       Musik: Oscar Fogelström

       Orkestrering: Daniel Engström & Daniel Bergström

​

8) IRRBLOSS

       Regi: Tiina Chisola Lantz-Hirvonen & Estelle Martinsson

       Klippning: John Persson

       Musik: Adam Bejstam

 

9) VÄGEN

       Regi: Ove Valeskog

       Musik: Katarina Leyman

​

10) HÅRGA

         Regi: André Löwenbrååt

         Musik: Jonas Dominique

 

11) HJÄRTERUMMET

         Regi: Marina Svala Nyström

         Musik: Anton Berlin

 

12) HOPP

         Regi: Sofia Brattvall

         Musik: Thomas Lindahl

 

ORKESTER

Per Engström - Dirigent

Jonas Näslund - Flöjt/Piccolo/Altflöjt/Basflöjt

Stefan Harg - Bb-Klarinett

Thalia Tunander - Fagott

Björn Englund - Horn

Joel Jaakkola - Horn

Hannes Björkqvist - Trombon

Patric Skog - Akustisk Gitarr/Elgitarr

Nidar Dadasheva - Piano

Jan Stigmer - Violin 1

Staffan Ebbersten - Violin 2

Arne Stenlund - Viola

Bo Fåhraeus - Cello

Mikael Karlsson - Kontrabas

 

KÖR

Elisabeth Jonsson - Sopran

Cecilia Zachrisson - Sopran

Kajsa Ljungberg - Sopran

Charlotta Ödman - Sopran

Cecilia Palm - Alt

Solgärd Kjellgren - Alt

Ann-Christine Wilund - Alt

Gabriella Malm - Alt

Rolf Schmidtke - Tenor

Anders-Per Jonsson - Tenor

Anders Holst - Bas

Mats Gerhard Eriksson - Bas

Magnus Clarholm - Bas

 

PRODUKTION

Projektledare - Daniel Engström

Produktionsassistent - Daniel Bergström

Produktionsassistent - Thomas Lindahl

Orkester- & köransvarig - Anna-Lena Engström

Filmansvarig - Urban Bergsten

Konferencier - Simon Kölle

Samverkan - Johan Ramström

Orkesterinspicient - Karin Switz

PR & Marknadsföring - Göran Persson

 

JURY

Simon Kölle - Juryordförande

Tove Thorslund - Jurymedlem

Richard Jarnhed - Jurymedlem

Ditte Feuk - Jurymedlem

Joakim Tillman - Jurymedlem

Filip Hammarström - Jurymedlem

David Thyrén - Jurymedlem

 

Övrig musik i festivalen framförs av STOCKHOLMS FILMKÖR under ledning av Anna-Lena Engström (20th Century Fox Fanfare - Alfred E. Newman, Universal Pictures Fanfare - Jerry Goldsmith och Fallin’ ur Twin Peaks - Angelo Badalamenti / David Lynch. Arrangemang: Daniel Bergström).

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

REGISSÖRER

 

SOFIA BRATTVALL

Sofia Brattvall är kommunikatör, film- och textproducent. Hon är utbildad journalist vid Stockholms Journalisthögskola och Södertörns Högskola, har studerat kreativt skrivande och är även utbildad vid Calle Flygare Teaterskola, Medieinstitutet och Berghs School of Communications.

 

”Vi lever i en tid fylld av konflikter, där rädslan för det okända ständigt är närvarande. Därför är det viktigare än någonsin att våga påverka omvärlden till det bättre. Årets tema ’Hopp’ ligger mer rätt i tiden än de flesta kanske inser. Vissa säger att världen är på väg att vakna upp och bli mer tolerant, medan andra påstår att vi är på väg mot vår egen undergång. Jag ställer mig tveklöst på hoppets sida. Jag tror på mänskligheten och på vår oslagbara förmåga till samarbete.” 

 

”Runt 20 personer har varit med och skapat vårt bidrag till årets Film Music Live Festival, och oberoende av resultatet så har det varit en fantastisk upplevelse där många nya vänskaper har kommit till,” säger Sofia Brattvall. 

 

ENGELI BROBERG

Engeli Broberg är regissör med bakgrund inom dans och dokumentär. Hon drivs av nyfikenhet för visuellt starka historier och att finna det poetiska i det vardagliga. Filmerna kretsar ofta kring ensamhet, utanförskap och identitet. I dokumentären HAPPY END utforskar hon dessa frågor genom att följa karaktärer på olika ålderdomshem runt om i Norden. I kortfilmen Grattis (fiktion) undersöker hon ensamheten och den falska gemenskapen i sociala medier, och i långfilmsdebuten GABI utforskar hon temat genom ett barn som inte identifierar sig med normativa könsindelningar. GABI är en internationell dokumentärfilmsproduktion som just nu är under produktion och har fått stöd från Women Make Movies, Svenska Filminstitutet och Sundance.

 

BJÖRN ENGSTRÖM

Björn Engström är en prisbelönt filmregissör, filmklippare och manusförfattare från Stockholm. Björn skrev och regisserade långfilmen TANGENT ROOM, ett spännande science fiction-drama med verkliga vetenskapliga teorier som grund. Den hade premiär på bio våren 2019 och har distribution i Norden och Nordamerika mm.

2012 visade SVT långfilmskomedin MENINGEN MED HUGO. Kortfilmerna VÅRT HÄRLIGA LIV(1999) om pendlare på tunnelbanan, och ENHÄLLIGT BESLUT(2006), med Lia Boysen och Noomi Rapace i rollerna som en politiker och en terrorist instängda på ett hotellrum, har båda visats på filmfestivaler världen över. Björn är också en framstående filmklippare, och har klippt över 20 kortfilmer med regissörer från hela Europa. Han driver sitt eget produktionsbolag, Blue Marble Stories AB.

 

”Mitt bidrag till Film Music Live 2019 är en spännande ögonblicksbild där jag medvetet valt att inte förklara allt. Jag hoppas att den ska gripa tag i publiken och väcka frågor som gör dem nyfikna på att veta mer. Det här är nog den snabbast producerade film jag någonsin har gjort. Jag skrev manuset på en dag och filmade på en dag.”

 

ANDRÉ LÖWENBRÅÅT

André Löwenbrååt har regisserat ett flertal kortfilmer som visats vid filmfestivaler och vunnit priser. Hans kortfilmer har tillsammans över 300 000 visningar påÌŠ Youtube. Har arbetat som producent inom utbildningsfilmer producent inom reklam. Totalt har han producerat och regisserat över hundra produktioner som omfattar såväl stora som små filmer. André är nu verksam som frilansande producent och regissör inom reklam och fiktionsfilm.

 

MATILDA SAVÉR

Matilda Savér är en 21-årig regissör och manusförfattare från Stockholm. Hon har studerat Kreativt skrivande på Södertörns Högskola och gått dramatikutbildningen på Biskops Arnö – Nordens folkhögskola. Hennes kortfilmsdebut gjorde Hon gjorde som 19-åring kortfilmsdebut med filmen ”CEREMONIN” som visats på filmfestivaler i bland annat Washington och Prag. Sedan dess har hon skrivit och regisserat två radiopjäser och utvecklar två långfilmsmanus via Biskops Arnö och Storyutbildningen–Masterclass på Fårösund. Matilda skriver framförallt drama med inslag av svart humor och gärna med oväntade vändningar. Fokus ligger på att bygga upp stämningar där det hela tiden anas en underliggande konflikt. Filmen ”VÅR” som hon skrivit och regisserat för Film Music Live Festival är inget undantag.

 

MARINA SVALA NYSTRÖM

Marina Nyström, regissör och prisbelönad skådespelare. Hon är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg och arbetar just nu som lärare på Stockholms Dramatiska Högskola (STDH), där hon även själv vidareutbildat sig inom film. Nyström har blivit inbjuden att delta i en rad olika talangprogram och festivaler som; The Hub, Talangdagarna på Fårö och invald som blivande lovande regissör i Screen Talent Europe under Göteborgs Filmfestival 2016. Marina har suttit i juryn vid flera nationella filmfestivaler, bland andra Sveriges Kortfilmsfestival, Live Score Festival och Noo Filmfestival. Under våren 2019 långfilmsdebuterade Marina som regissör för biofilmen "Kungen av Atlantis" och har tidigare gjort två prisbelönade kortfilmer, varav den ena prisades med WIFT-priset från Women in Film & Television (2010)

 

KOMPOSITÖRER

 

ANTON BERLIN

Anton Berlin är en svensk kompositör, orkestrerare och mixare och skriver musik för film och tv-reklam. Han komponerade bakgrundsmusiken till långfilmen Dope Fiend (2017), med Malik Yoba, Hisham Tawfiq, Johnnie Mae och Marquise Jackson i rollerna. Han gjorde även musiken till reklamfilmen Where Ideas Come to Life, för Linköpings kommun. Filmen fick pris för "Bästa rörlig bild" för vid 2016 års AGDA-gala. Hittills har Anton komponerat musik till två långfilmer, mer än 20 kortfilmer och tio reklamfilmer. Han har bred erfarenhet av inspelning med symfoniorkester och svarar för många orkester-arrangemang till artisten Alex Hummingson och även för Ron Kramer, trummisen från metalbandet Shanghai. Han har mixat varje release från det svenska progressive metal-bandet Seventh Dimension, inklusive bandets tredje och senaste fullängdsalbum Corrupted Lullaby.

 

OSCAR FOGELSTRÖM

Kompositören Oscar Fogelström har i två decennier samarbetat med både svenska och utländska regissörer och skrivit musik till långfilmer, kortfilmer, tv och reklam. Oscar skrev musiken till Sveriges Oscars-bidrag 2013, Hypnotisören, av Lasse Hallström. Han står också bakom Soundtracket till Aurora av Yam Laranas (Netflix), som vann pris för bästa soundtrack 2018 på www.reelmusic.com. Han var också pre-selected till World Soundtrack Awards – Public Choice Award 2019 för Aurora, tillsammans med John Williams, Alexandre Desplat, Danny Elfman med flera. Hans soundtrack till Abomination av Yam Laranas nominerades för Best Musical Score på Maynila Film Festival 2018.

 

MAGNUS JARLBO

Filmkompositören Magnus Jarlbo har gjort musik till mer än 40 filmer och tv-serier. Många av dessa har blivit mycket uppmärksammade. Bland dem finns vinnarfilmen på Berlinale filmfestival, En Soap med David Dencik och Trine Dyrholm, den hyllade danska serien Arvingerne, Pernilla Augusts publik- och kritikersuccé Svinalängorna med Naomi Rapace och Per Åhlins animerade klassiker Hundhotellet, med Hans Alfredson som hunden Sture. Bland dokumentärfilmerna finns nyligen Guldbaggenominerade Brev till en seriemördare, vinnaren av The Hamptons International Filmfestival Long Distance Love och Ballroom Dancer, som utsågs till bästa dokumentär på Nordiskt Panorama. Magnus Jarlbo startade sin musikaliska bana som musiker i olika rock och jazzgrupper. Han har också arbetat mycket med teatermusik, både som kompositör och musiker. Magnus är utbildad på Musikhögskolan i Malmö, där han studerade Komposition och Arrangering.

 

KATARINA LEYMAN

Katarina Leyman kommer ursprungligen från ön Orust på Sveriges västkust men lever och verkar nu i Stockholm. Färg och struktur, form och rörelse är viktiga element i Katarinas musik. Ofta väcks hennes musikaliska idéer av naturfenomen, fiskars rörelser i stim, dna-kedjor, vattenmolekyler, moln, vulkanisk verksamhet. Konst har alltid betytt mycket för henne och under flera år studerade hon målning och skulptur vid olika förberedande konstskolor i Stockholm. Hennes musik har framförts i Europa, USA, Argentina och Ryssland, bland annat vid olika musikfestivaler, som Östersjöfestivalen, ISCM World New Music Days i Zagreb, Nordic Music Days i Reykjavik, Sound of Stockholm. ”Tales of Lost Times” för soloviola beställdes av Stockholms konserthusstiftelse och ECHO, European Concert Hall Organisation för Ellen Nisbeth, ECHO Rising Star 2017/18. 2012- 2015 var Katarina Leyman Norrlandsoperans symfoniorkesters hustonsättare.

 

THOMAS LINDAHL

Thomas Lindahl började med teatermusik i Skåne på 1970-talet (Studioteatern, Skånska Teatern och Malmö Stadsteater. Han studerade musikvetenskap och komposition och flyttade till Stockholm 1980 för att arbeta med musik för teater, balett och pantomim, bland annat på Dramaten, Riksteatern och Pantomimteatern. 1984 gjorde han musik till Allan Edwalls Åke och hans värld och har därefter skapat musik till många kända tv- och filmproduktioner: Dårfinkar och Dönickar, Sunes Sommar, Sunes jul, Julens Hjältar, Dieselråttor och sjömansmöss, för att nämna några. 1993 debuterade Lindahl som operatonsättare med Alice i Underlandet på Göteborgsoperan. Sammanlagt har det blivit tolv musikdrama-tiska verk på alla större operahus i Sverige. Han har varit composer-in-residence på Göteborgsoperan. Han har även skrivit konsertmusik, senast Twilight Songs för Angelika Kirchschlager (mezzo), Håkan Hardenberger (trpt/dir) och Västerås Sinfonietta 2016 till texter av Mary och Percy Shelley. Lindahl har även återkommande arbetat med musik och poesi med poeten Jacques Werup, både i Sverige och Finland. Just nu tonsätter han texter av svenska och finska poeter för uruppförande 2020 samt en ny CD. 

 

JAKOB LINDHAGEN

Jakob Lindhagen är kompositör och musikproducent baserad i Stockholm. Han har komponerat musik till en rad filmer, bland annat guldbaggevinnande långfilmen "Skörheten" (2019) och internationellt uppmärksammade kortfilmer som "Ingen Lyssnar" (2019) och "Push It" (2017), som båda tävlade om kortfilmernas Guldpalm i Cannes. Han går just nu Masterprogrammet i Filmmusikkomposition på Kungliga Musikhögskolan och Stockholms Dramatiska Högskola.

 

HELENA MARTINSSON TILLBERG

Helena Martinsson Tillberg har skrivit låtar sedan 19 års ålder och har idag 50 registrerade verk hos STIM. Hon är sångutbildad med pedagogisk inriktning vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har varit verksam som sångare sedan 1994. Helena arbetar inom flera olika genrer och började 2017 även skriva genomkomponerat i konstmusikalisk stil. Flera av sångerna i hennes nyligen avslutade sångcykel med texter av Karin Boye har framförts av bland andra hovsångerskan Ingrid Tobiasson. När hon nu för första gången skriver musik till film i sitt samarbete med Jacob Molin använder hon sig av breda musikaliska uttryck i en mix av rock och nutida konstmusik.

 

STELLAN SAGVIK

Stellan Sagvik är teatermusiker, multiinstrumentalist och tonsättare. Han har komponerat för olika sceniska sammanhang – musikdrama, opera, film – men skriver också kammar- och orkestermusik. Stellan spelar också världsmusik i olika konstellationer och ger varje år omkring 100 konserter. Han har sedan 1960-talet arbetat på en rad av landets scener och medverkat i många skilda sammanhang, både i Sverige och internationellt. Han driver sedan många år ett eget skivbolag som producerat cirka 350 cd, framförallt nutida musik, men också äldre musik och samtida jazz.

 

PRODUKTION

 

DANIEL ENGSTRÖM (projektledare)

Daniel, sångare, pedagog, kompositör, manus/textförfattare och producent, är utbildad vid bl.a. UCLA (filmmusikkomposition), Stockholms Musikpedagogiska Institut (kandidatexamen i Musikpedagogik) och Berklee College of Music i Boston (sång/performance). Han har under de senaste 20 åren medverkat i flertalet musikal- och konsertsammanhang, bl.a. Garbo - The Musical på Oscarsteatern, Jesus Christ Superstar och London - The Musical. Han är upphovsman till musikalerna Lovers of the Night och Brothers In Arms, tillsammans med Daniel Bergström, och duon stod även för musiken till förra årets festivals bidrag "Inferior". I år har de tillsammans orkestrerat Oscar Fogelströms musik i bidraget "Heading North". Daniel är även upphovsman till musikalen Petrus och har komponerat musiken till den nya musikalen Maria Magdalena, som har urpremiär i Nynäshamn våren 2020.

 

DANIEL BERGSTRÖM (produktionsassistent)

Daniel är kompositör, arrangör, manus/textförfattare och producent, utbildad vid Berklee College of Music i Boston och Rytmus i Stockholm. Han har under många år arbetat keyboardist och kapellmästare, och har gjort arrangemang till ett stort antal konserter och föreställningar. Som kompositör har Daniel, tillsammans med Daniel Engström, skrivit musikalerna Lovers of the Night och Brothers In Arms, och de skrev musiken till kortfilmen "Inferior" i förra årets filmfestival. I årets festival har de orkestrerat musiken som Oscar Fogelström skrivit i dokumentärfilmen "Heading North". Daniel är aktuell med musikalen Maria Magdalena, där han skrivit manus och text. Musikalen sätts upp för första gången i Nynäshamn 2020. Daniel är också ordförande i den ideella föreningen Musiker Utan Gränser.

 

ANNA-LENA ENGSTRÖM (orkester - och köransvarig)

Anna-Lena är sångerska, skådespelerska, körledare och musiker och är utbildad vid bl.a. Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Stockholms Operastudio. Hon har sedan slutet av 70-talet varit verksam som sångerska, musiker, producent och körledare såväl i Sverige som i övriga världen. Anna-Lena Engström har varit jazzsångerska, sångpedagog, skådespelerska, dramatiker, regissör och barnteaterproducentFörutom att arbeta som projektledare och körledare för The Prod är hon även aktiv inom föreningslivet som vice ordförande för Musiker Utan Gränser - en förening som hon startade för 10 år sedan.

 

PER ENGSTRÖM (dirigent)

Per är dirigent och musiker, och dirigerade bl.a. The Phantom of the Opera på Oscarsteatern I Stockholm under 6 år 1989-1995. Han är numera verksam som dirigent på Det Ny Teater i Köpenhamn, där han medverkat i en rad olika produktioner bl.a. Love Never Dies, Skönheten & Odjuret, Cats, The King And I, Les Misérables, Mary Poppins, Annie, Singin' In The Rain, Evita, Billy Elliot och Wicked. För tillfället är han dirigent i Det Ny Teaters uppsättning av Spelman På Taket. Per är utbildad på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har arbetat på Malmö Stadsteater och Göteborgsoperan. I Sverige har han bl.a. dirigerat Trollflöjten, Some Like It Hot, Miss Saigon och Nine. Per har också varit gästdirigent hos de flesta svenska symfoniorkestrar och dirigerat Odense Symfoniorkester vid ett flertal tillfällen.

​

URBAN BERGSTEN (filmansvarig)

Urban är själv regissör, manusförfattare och skådespelare. Driver även frigruppen Teater Pseudo, sedan 25 år. Han haft sin premiärtätaste höst någonsin, med en tv-serie (Fartblinda) och två långfilmer (Draug och The Huntress).

​

JOHAN RAMSTRÖM (samverkan)

Johan är tonsättare och anställd vid KMH som lärare vid institutionen för Musik och medieproduktion. Johan undervisar i filmmusikkomposition och är handledare åt de masterstudenter i filmmusikkomposotion som deltar i årets festival. Johan är just nu aktuell som komositöt till filmen ”Sara, med allt sitt väsen” vilken hade premlär (med levande orkester) nyligen.

 

KARIN SWITZ (orkesterinspicient)

Musikutbildad (piano) på Folkliga Musikskolan Ingesund, Arvika och på Musikhögskolan i Stockholm. Universitetsstudier i pedagogik och dramatik. Pianist, repetitör och pedagog. Orkesterchef - Folkoperan Länsmusikchef, Musik i Dalarna/Dalasinfoniettan. Orkesterchef - Göteborgs Symfoniker. Diverses styrelseuppdrag.

​

 

 

 

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

 

JURY

 

DITTE FEUK

Hon har ansvar för Opera, Teater och Dansutbudet på SVT. Hon har en gedigen bakgrund som producent på bland annat SVT Drama. Hon har ett stort intresse av teatermusik, filmmusik och har jobbat med TV, film och musik sedan studenten.

 

FILIP HAMMARSTRÖM

Han är Head of Development på Palladium Fiction och ligger bakom serier som Jordskott och Dröm.

Filip har jobbat som Showrunner, Producent och Kreativ Producent. Han drivs av berättande och filmmusik ligger honom varmt om hjärtat. Såpass att han springer iväg direkt efter Festivalen för att hinna med Hans Zimmer-konserten.

 

RICHARD JARNHED

Som regissör har Richard jobbat med flertalet TV-serier och filmer. Han är grundare och delägare i produktionsbolaget Tulpa Creatives och jobbar just nu med en serie åt SF Studios och en åt Jarowskij. Richards intresse för filmmusik och berättande är omfattande. Det här blir andra året Richard är med i juryn för festivalen. 

 

SIMON KÖLLE

Simon Kölle är i grunden filmkompositör och har jobbat främst i Norden och i USA. Han har belönats med över 20 internationella priser och nominerats ytterligare 14 gånger. Som kompositör har han blivit hyllad av bland annat Ennio Morricone, Oliver Stone, John Malkovich med flera. Flera orkestrar och körer har framfört hans verk, bland annat Sveriges Radiosymfoniker - vilket visades live för en miljon tittare på SVT. För sex år sedan började han även producera film och har 6 långfilmer bakom sig och även en rad andra projekt. Han är VD för produktionsbolaget Tulpa Creatives som just nu utvecklar en tv-serie och flera filmprojekt med spännande manusförfattare. ”Men filmmusiken släpper jag aldrig någonsin. Den finns i hjärtat sedan barnsben”, säger han."

 

TOVE THORSLUND

Hon jobbar för Svenska Filminstitutet (SFI) och är idag ansvarig samt driver Nordic Women in Film. Hon har en bakgrund inom teater/film och utbildade sig i filmregi i London där hon sedan jobbade på ett produktionsbolag. Hon är även Fil. Dr. i filmvetenskap.

 

DAVID THYRÉN

David Thyrén (Lektor i Musikvetenskap). David arbetar som ämnesansvarig lektor i Musik och Samhälle på institutionen för Musik, Pedagogik & Samhälle på Kungl. Musikhögskolan (KMH). Han undervisar i Musikhistoria och Filmmusik. Som musikforskare har han ett gediget intresse i film och musik.

 

JOAKIM TILLMAN

Han är en av Europas mest kunniga inom filmmusik. Hans kurs i filmmusik på Stockholms Universitet är väldigt populär och han har skrivit böcker om filmmusik. Han undervisar i Musikhistoria, Filmmusik och Datorspelsmusik. an har forskat om postmodernism i nutida svensk konstmusik, Wagnerinfluenser och Wagnerreception i Sverige kring sekelskiftet 1900 samt om Hugo Alfvéns orkestermusik. Det här blir andra året Joakim är med i juryn för festivalen. 

​

​

THE PROD

20191117_140428.jpg
IMG_1593.jpg
IMG_1604.JPG
Logo_KMH_Red.jpg
krama_rodgul_rgb.jpg
MUG-logga.jpg
Musik I Film-logga.jpg
NBV Logo.jpg
Shortly-logga.jpg

TULPA CREATIVES

bottom of page